Blog

  • Mart 14, 2023

    Çeliğin Tarihi

    Çelik, %2’den az karbon ve az miktarda manganez, silikon, fosfor, kükürt ve oksijen içeren bir demir ve karbon alaşımıdır. Çeliğin gelişimi, Demir Çağı’nın başlangıcına, yaklaşık olarak 4000 yıl öncesine kadar izlenebilir. Daha önce en çok kullanılan metal olan bronzdan daha sert ve daha güçlü olduğu kanıtlanan demir, silah ve aletlerde bronzun yerini almaya başlamıştı. Bununla birlikte, birkaç bin yıl boyunca, üretilen demirin kalitesi, üretim yöntemlerine olduğu kadar cevher türüne da bağlı olacaktı.

    Bu demir yapma yöntemi, demir oksit bileşiğinden oksijenin çıkarılmasından oluşur. Dövülebilir demir cevheri, odun fırınlarına veya fırınlara kömürle dolduruldu. Havadaki oksijenle birlikte yanan kömür, oksijeni demir oksit bileşiğinden uzaklaştırmak için gereken ısı enerjisini ve karbon monoksiti sağlarken aynı zamanda sıcaklığını da yükseltir. Sonuç olarak, cevher parçacıklarının yüzeyinde demir metali oluşur. Ortaya çıkan ürün dövülerek tekrar fırına verildi ve bu işlem, ferrokrom karışımı gerekli özelliklere ulaşana kadar birkaç kez tekrarlandı.

    Oksijen Çeliği Üretimi
  • Mart 14, 2023

    Taşlanmış Miller

    Taşlanmış miller, kalibre edilmiş millerin taşlanmasıyla yapılır, bu da aynı doğrulukla sonuçlanır. Taşlama milleri tüm sanayi ve imalat alanlarında yarı mamul olarak kullanılmaktadır. Taşlanmış miller, hassas ve bitmiş bir yüzeye sahip olduğu için ancak gerekli montaj yapıldıktan sonra işlenmeden kullanılabilmektedir.

    Taşlanmış Millerin Kullanım Alanları
  • Mart 14, 2023

    Paslanmaz Çelik

    Sanayi devrimi ile geniş bir uygulama alanı kazanmış ve o zamandan beri teknik alanın gelişmesine paralel olarak daha yüksek ve daha kaliteli formlara ulaşmıştır. Endüstrinin birçok alanında ve günlük hayatta tercih edilen paslanmaz çelikler hakkında günümüzde çok sınırlı bilgi bulunmaktadır. Aslında, bu ürünler kalıcı olarak passızdır. En yüksek kalitedeki paslanmaz çelik bile belirli koşullar altında zamanla paslanabilir. Burada paslanmazdan kastım korozyona, paslanmaya karşı yıllarca dayanıklı olmasıdır.

    Paslanmaz Çeliğin Paslanma Nedenleri
  • Mart 14, 2023

    Otomat Çeliği Nedir?

    Otomat çeliği, işlenmiş bir çelik türüdür. Yontma özelliğinden dolayı birçok endüstride tercih edilmekte ve sıklıkla kullanılmaktadır. İşlenebilir çelik, işleme endüstrisinde büyük önem taşımaktadır. Otomat çeliği üretiminde çeşitli koruma ve kullanım öncelikleri vardır. Bu işlevler aşağıdaki gibi açıklanabilir. İyi yüzey kalitesi, işleme süresi ve yüksek kesme hızı, takım ömrü, normalden daha düşük kesme kuvvetleri nedeniyle enerji tasarrufu. Tüm bu faktörler aynı zamanda malzemenin kalitesini de etkiler. Otomat çeliği bu noktada üretilir ve kalite garanti edilir. Otomat çeliği üretiminde yılların tecrübesi ve uzmanlığı ile sektörün lider firmalarından biri olan Deha Metal bu talebi karşılamaktadır.

    Farklı Kalitede Otomat Çelikleri
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR